GEPLAATST OP 04/06/2009 DOOR JESPER


De laatste adem van XBOX-originals

Nadat de XBOX-live marketplace in november 2005 werd geintroduceerd, duurde het 2 jaar tot XBOX met de nieuwe XBOX-originals service kwam. Deze service maakt nu deel uit van de 3 extra game-services van XBOX, samen met XBOX Live Arcade, en de XBOX Live Community Games. Het lijkt er nu op dat Microsoft door de geschikte titels voor XBOX-originals heen is, doet Bill Gates’ bedrijf een grote aankondiging.

Vandaag, iets meer dan een jaar na de introductie van XBOX-originals, heeft Microsoft aangekondigd dat de XBOX-originals service plaats gaat maken voor een Games on Demand service, waar je in de toekomst nieuwe releases voor de 360 moet kunnen gaan downloaden. Microsoft gaat nog één game uitbregen op XBOX-originals voordat ze de service definitief de deur uit doet, maar heeft nog geen verdere informatie gegeven over welke game dat gaat wordne.

 

Max Payne 2: The Fall of Max Payne

Max Payne 2: The Fall of Max Payne - Op dit moment de nieuwste titel van XBOX-originals

Het lijkt erop dat Microsoft als bedoeling heeft om alle nieuwe releases ook via dit netwerk uit te brengen, waar PSN dat alleen heeft gedaan voor een select aantal titels. Ook gaat Microsoft hierin Nintendo voor, die op dit gebied eigenlijk nog geen enkele service hebben.

Steeds meer games worden de laatste jaren ook downloadabe uitgebracht, hoewel games nog steeds veel meer in fysieke vorm worden verkocht. Het ziet er echter wel naar uit dat in de komende jaren games steeds meer gekocht zullen worden via downloads dan dat de games in de winkel worden gekocht. Steam en andere services op dit gebied winnen steeds meer aan populariteit, en financieel is het “virtueel kopen” van games ook vaak voordeliger, door het ontbreken van de productiekosten van de disc en het hoesje.

Hoewel de meeste gamers een echte kopie van de game de voorkeur geven, worden de voordelen van de downloads toch steeds groter. Voor producenten heeft het eveneens voordelen, aangezien die ook minder kosten maken en het is gebleken dat met dit soort services piraterij beter kan worden voorkomen en tegengegaan. Ook is deze manier van verkoop milieuvriendelijker, waardoor we misschien in de toekomst zullen gaan zien dat meer games enkel verkrijgbaar worden via een betaalde download, en helemaal niet meer in fysieke vorm.

Veel gamers gamen het liefst van een disc, maar het zou zomaar kunnen dat games binnen aanzienlijke tijd niet meer verkocht zullen worden in de winkel om de hoek. Services als Steam en XBOX Live’s nieuwe Games on Demand service zullen hier zeker aan bijdragen, zeker nu producten ook steeds meer de grote voordelen inzien van downloadable volledige games.

Commentaar toevoegen

* Naam:
* Bericht:
Dit is geen spam
 
 
Fallout 3: Mothership Zeta launch trailer
Fallout 3: Mothership Zeta launch trailer
Assassins Creed II ComicCon presentatie
Assassins Creed II ComicCon presentatie
 
 
Poll
Poll
Wat vind je van de nieuwe layout?
Top!
Mooi!
Best okee...
Niet erg goed
Is er een nieuwe layout dan?

 
 
Populaire nieuws-items
Populair
DBZ Battle